Ülkemizin önemli Sivil Toplum Kuruluşları arasında yer alan Epilepsi ve Yaşam Derneği, bir dizi etkinlik için harekete geçti.
Epilepsi Bilgilendirme Günleri düzenleyen Epilepsi ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk;
“Ülkemizde 950 bin Epilepsi hastası var”
Epilepsi ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk; “Epilepsi Bilgilendirme Günleri kapsamında düzenlediğimiz etkinliklere katılımınız ve katkınız; bizleri güçlü, 950 bin Epilepsiliyi ise yalnız bırakmadığınızı hissettirecektir” dedi.
Epilepsi ve Yaşam Derneği EPİLEPSİ BİLGİLENDİRME GÜNLERİ kapsamında; ilk olarak 22 Eylül 2022 Perşembe günü 13.00/17.00 saatleri arasında ülkemizin önde gelen STK’larının başkan ve temsilcileri ile toplumun her kesiminden kişilerin katılacağı tanıtım toplantısı düzenledi.
Epilepsi ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk; etkinliklerle ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşleri paylaştı:
“ Ülkemizdeki 950.000 epilepsilinin tek hasta derneği olarak, bugüne kadar kendi imkanlarımızla ayakta durduk. İş insanlarının, STK'ların fark edemediği, devletin ise ilk kez desteklediği çalışmamızın, tüm halkımız tarafından duyulmasını diliyoruz.
22 Eylül 2022 Perşembe günü; Aldino Otel’de 13.00-14 30 arasında yapacağımız açılış; tanışma kokteyli şeklinde olacaktır. 14.30 17.00 arasında gerçekleştirilecek programa İç İşleri Bakanı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Sağlık Bakan Yardımcısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı gibi kişiler, bürokratlar, STK başkanları gibi kişiler davetlidir. Halkımızdan arzu eden, özellikle epilepsili olanların katılımını bekliyoruz. Katılım ücretsizdir.
Epilepsi ile ilgili videolar yayınlanıp, bürokrasiden ve epilepsililer ile yakınları sahneye davet edilerek, epilepsililerin sorunları ve talepleri dile getirilecek.
24 Eylül’de, İstanbul'da gerçekleşecek tiyatroda; epilepsililerin iş, sosyal hayat, ehliyet, evlilik gibi sorunları ve neler yapabileceklerini anlatıyor. Sosyal çalışma olarak halka ücretsiz anlatacağız
1 Ekim’de ise nörologların Swissotel'de gerçekleştireceği çalıştay takip edecek. Seminer, sempozyum ve panellerimizde, 2-3 saat icinde nörolog, psikolog, psikiyatrist, avukat en önemli konuları bize anlatırken, çalıştayda sabah 10.00 17.00 arasında bebeklik, çocukluk, ergenlik, öğrencilik, meslek seçimi, yapabilecekleri spor dalları, hamilelik, yaşlılık dönemlerinde epilepsilileri anlatacaklar. Bu da bilimsel çalışmamız olacak. Böylece epilepsililer akıllarına takılan soruları dışarıdaki herhangi bir kişiden değil, uzmanlardan öğrenecekler. Amacımız bilinçli bir toplum oluşturmak ve Epilepsi konusunda toplumda farkındalık yaratmaktır...”