Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından gerçekleştirilen ve 2006 yılından bu yana 70 kadar İl’de 2.5 milyon öğrenciye ulaştırılan OLİ Projesi; Adana’da da Kut’ul Amare Öğrenci Yurdu’nda 600 kadar çocuğa interaktif olarak sergilendi.
OLİ’nin Koordinatörü ve sunucusu Sibel Yazgantel ve yardımcıları İsmail Ay, Erol Özkaya ile TMOK Üyesi Ramazan Şanıvar önce Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde İl Müdür Vekili Caner Taymış, İl Müdürlüğü Proje Koordinatörü İbrahim Özcanlı ayrıca Kut’ul Amare Öğrenci Yurdu Müdürü Cemil Koçarslan’ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aktardılar.
Koordinatör – Sunucu Sibel Yazgantel, TMOK Başkanı Prof.Dr. Uğur Erdener, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun ve Genel Sekreter Neşe Gündoğan’dan büyük destek gördüklerini belirterek; 9-11 yaş grubu öğrencilerine başta spor kültürü ve bilinci olmak üzere beslenme, sağlık, çevre, fiziksel aktivitelere katılma konusunda teşvik edilmeleri için spor bilimcilerin hazırladığı OLİ Pojesi’nin ilçelere hatta köylere kadar taşımayı hedeflediklerini söyledi.
ÖDÜLLÜ PROJE: OLİ
Yazgantel; OLİ Projesi’yle geleceğin Olimpik Sporcularını hazırladıklarını belirterek şunları kaydetti;
“Çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere insanlarımızın hayatının bir parçası haline getirerek Türkiye’nin başarılı bir spor ülkesi ve Türk sporunun uluslararası camiada dostluk, mükemmellik ve saygı gibi Olimpik değerler üzerinden tanındığı bir gelecek yaratmak için çalışır. TMOK’un çocuk ve gençliğe yönelik uyguladığı gelişim projelerinden olan Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde deneyimli sunucusu, sevilen maskotu OLİ ve zaman zaman tanınmış ve rol modeli niteliğindeki milli sporcularımızın da katılımlarıyla 9-11 yaş grubundaki ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak 45 dakikalık interaktif eğitim sunumlarıyla düzenlenmektedir. Akademisyenler ve çocuk psikologları iş birliğiyle ilgili yaş gurubundaki çocukların ilgi ve algılamalarına uygun olarak sürekli geliştirilen sunumlar; spor, sağlık, beslenme, çevre duyarlılığı, insan vücudu, Olimpiyat Oyunları, spor dalları, spor kültürü ve ahlakı, Fair Play gibi konularda çocukların öğrenirken eğlenmelerini hedefleyen çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar ve renkli görsellerle işlenmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye onayı ile Türkiye'de ilköğretim okullarına girme hakkına sahip tek proje olan OLİ, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında Olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edilmiş ödüllü bir projedir” diye konuştu.
DAYANIŞMA İÇİN REÇETE: SPOR
17 Şubat 2006 tarihinde hayata geçirilen proje ile şimdiye kadar 70’e yakın farklı şehir ve 5 bin kadar devlet ve özel ilköğretim okulu ziyaret edilmiş; 2,5 milyonu aşkın öğrenciye ulaşıldığını söyleyen Yazgantel;
“Olimpik Mülteciler Vakfı (ORF) desteği, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), TMOK, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) tarafından yürütülen “Dayanışma için Spor Projesi” kapsamında spor eğitimi alan çocuklara Projenin uygulandığı illerde sunumlar gerçekleştiren OLİ; çocuklara spor kültürü ve Olimpik değerlerin aşılanması, fiziksel aktivitelere katılımlarının teşvik edilmesi, sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi; aynı zamanda sosyal uyumlarının sağlanması ve çocuklar arasında sporun ve Olimpizmin birleştirici gücünün ön plana çıkarılmasına katkı sunmuştur” dedi.
Etkinliğin ardından Sibel Yazgantel, tüm çocuklara katılım belgesinin yanı sıra çeşitli TMOK’u simgeleyen armağanlar dağıttı.
Yorum Yazın