© Saylan Medya 2022

Avrupalı Öğretmen ve Öğrencilerden Sarıçam Belediyesine Ziyaret

“0 Atık ve Benzeri Metotlarla Yeşil Beceri Kazanma” (“Be Green with Pre-cycling, Bartering and Zero Waste”) isimli Erasmus + projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Polonya ve Yunanistanlı Öğretmen ve Öğrenci grubu Sarıçam Belediyesini ziyaret ederek, Belediyenin İklim Dostu çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“0 Atık ve Benzeri Metotlarla Yeşil Beceri Kazanma” (“Be Green with Pre-cycling, Bartering and Zero Waste”) isimli Erasmus + projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Polonya ve Yunanistanlı Öğretmen ve Öğrenci grubu Sarıçam Belediyesini ziyaret ederek, Belediyenin İklim Dostu çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“0 Atık ve Benzeri Metotlarla Yeşil Beceri Kazanma” (“Be Green with Pre-cycling, Bartering and Zero Waste”) isimli Erasmus+ projesi kapsamında Türkiye’ye gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan 25 kişilik proje grubunu Sarıçam Belediyesi girişinde Sarıçam Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Huriye Kaya karşıladı.

Heyete bölgede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Sarıçam Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik, iklim değişikliği ve gelecekte yaşanması muhtemel iklimsel sorunların çözümü noktasında Sarıçam Belediyesi olarak, şimdiden çalışmalar yürüttükleri belirti. Bu kapsamda Sarıçam Belediyesinin Başkan Bilal Uludağ’ın talimatları doğrultusunda, İklim Dostu Belediye Birimi’nin kurulduğunu söyledi.

Adana’da ilk olan ‘İklim Dostu Belediye Biriminin’ Sarıçam’da çevre sorumluluğu bilinciyle, değişen iklim koşulları ile birlikte ortaya çıkacak olumsuzluklar karşısında alınacak önlemler ve eylem planlarının oluşturulması noktasında çalışma yürütüldüğünü kaydeden, Başkan Yardımcısı Mustafa Pekel ise, iklim değişikliği üzerine yürüttükleri çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi. 

Sarıçam Belediyesinin İklim Dostu Kuruluş çalışmaları ve İklim eylem planı üzerine sunumu ise bu konuda Sarıçam Belediyesine destek veren Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Ünv. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen yaptı.  Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen; Kentsel büyümede ve sera gazı emisyonlarındaki hızlı artış ile birlikte, doğal afetler, özellikle sanayi devrimi sonrasında insan etkinlikleri ve teknolojinin gelişmesine dayalı olarak iklimde görülen hızlı ve etkili değişikliklerin yaşamımıza verdiği olumsuz etkileri konusunda bilgiler verdi.

Sarıçam Belediyesinin ürettiği projeler ve hayata geçirdiği uygulamalarla, bölgede örnek teşkil eden bir kurum olduğunu belirten Doğu Akdeniz Eğitim Derneği Başkanı Ercan Gülkesen ise, Sarıçam Belediyesinin iklim değişikliği ile ilgili yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini söylediği konuşmasında, ziyaretin kendileri açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Sıcak ev sahipliklerinden dolayı Sarıçam Belediyesine ve Başkan Bilal Uludağ’a şükranlarını sunduğunun altını çizen Gülkesen İklim değişikliği ve Yeşil beceri üzerine Polonya ve Yunanistan ile birlikte hazırladıkları projenin Avrupa Birliği tarafından da uygulanmaya değer bulunduğunu kaydetti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER